HKScan Oy:n tehdas, Vantaa

22.1.2021

AER toimittaa kaiken HKScanin Vantaan tehtaallaan käyttämän höyryn. Tarve ei olekaan ihan pieni, sillä Vantaalla valmistuu joka vuosi aterioita sekä lihavalmisteita noin 50 miljoonaa kiloa.

”HKScan on merkittävimpiä suomalaisia aterioiden ja lihavalmisteiden tuottajia. On erittäin olennaista, että HKScanin tuotanto pyörii jatkuvasti, jolloin myös höyrylaitoksen on oltava luotettava ja sen käytettävyyden korkea”, AER:n myyntijohtaja Mika Hartikainen kertoo.

”Elintarviketeollisuudessa olennainen vaatimus on lisäksi höyrynpuhtaus.”

Tämän kaiken AER toimittaa HKScanille avaimet käteen -palveluna, jossa asiakkaan rooliksi jää keskittyä omaan liiketoimintaansa.

”Auris on onnistunut vastaamaan tarpeisiimme hyvin”

”Auris on onnistunut vastamaan tarpeisiimme hyvin, ja käytettävyys on ollut vaatimallamme tasolla”, HKScanin kunnossapitopäällikkö Simo Vihavainen kertoo.

HKScanin tuotannossaan tarvitsema höyry tuotetaan kahdella 6,5 megawatin höyrykattilalla, joiden polttoaineina käytetään bio- ja maakaasua.

”Yhteistyössä asiakkaan kanssa olemme optimoineet höyryntuotannon niin, että sen hyötysuhde on erittäin korkea. Täten olemme asiakkaillemme myös energiatehokas kumppani”, Hartikainen kertoo.

”AER:n kanssa palvelu, yhteydenpito ja raportointi on ollut kiitettävää, myös harvoissa ongelmatilanteissa”, Vihavainen kuvailee.