Näin saat lämpöpumpuista säästöt irti

1.9.2021

Lämmityksen sähköistymisen myötä lämpöpumppuja käytetään yhä enemmän osana suurten kiinteistöjen lämmitysjärjestelmiä. Parhaimmassa tapauksessa lämpöpumput tuovat merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksiin ja vähentävät ostoenergian tarvetta.

Kiinteistön lämmitysjärjestelmä sisältää lämpöpumppujen asennuksen jälkeen usein monia itsenäisiksi suunniteltuja lämmönlähteitä. Niiden yhteensovittamiseen tarvitaan asiantuntemusta, jotta investoinnilla tavoitellut kustannussäästöt voidaan saavuttaa.

”Lämmityskustannukset voivat nousta, jos kiinteistön erilliset lämmönlähteet asennetaan toimimaan pelkästään omien ohjaustensa kautta sekä toisistaan riippumatta”, myyntipäällikkö Jarkko Kuningas kertoo.

”Tällaisessa tilanteessa ei lämpöpumppu yksin pysty pelastamaan tilannetta tai pudottamaan lämmityskustannuksia, vaikka se tekee parhaansa annetuissa olosuhteissa ja niillä asetusarvoilla, jotka sille on määritetty.”

Parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi onkin hyvä hyödyntää esimerkiksi AER:n tarjoamaa avaimet käteen –energiapalvelua, joka kattaa kaiken suunnittelusta ja investoinnista valvontaan sekä ylläpitoon. Tällaisen palvelun avulla voi varmistua siitä, että kiinteistön lämmitysratkaisu on riittävä ja kustannustehokas koko elinkaarensa ajan.

Myyntipäällikkömme Jarkko kertoo, mitä kannattaa ottaa huomioon lämmitysratkaisuiden toteutuksessa ja miten lämpöpumpuista saa säästöt irti. Lue koko uutinen ja Jarkon vinkit täältä.