WarmaEko: Päästöjä leikkaava hybridi

AER:n hybridiratkaisu, WarmaEko, on helppo tapa hankkia lämpö- ja jäähdytysenergiaa palveluna. Palvelumme avulla energiantuotantosi hiilidioksidipäästöt kutistuvat ja energiatehokkuus puolestaan kasvaa.

WarmaEko on kilpailukykyinen vaihtoehto esimerkiksi kaukolämmölle asunto- tai kiinteistöosakeyhtiöissä, teollisuuskiinteistöissä, toimistorakennuksissa, hotelleissa ja ostoskeskuksissa tai kokonaisen korttelin energiaratkaisuna.

Tyypillisessä WarmaEko-järjestelmässä 70–80 prosenttia lämmitysenergian tarpeesta tuotetaan lämpöpumpuilla. Loppu voidaan tuottaa kaasun, biokaasun (esimerkiksi kohteessa jo oleva lämmityskattila), kaukolämmön, hiilidioksidivapaan sähkön tai jonkin muun polttoaineen avulla.

Ratkaisuun on myös mahdollista liittää keskisyvä lämpökaivo (QHeat) lämmitysenergian tuottoa, energian kausivarastointia sekä kiinteistön jäähdytystä varten (1–3 kilometriä).

Kaiken tämän saat avaimet käteen -toimituksena ja juuri sinun tarpeisiisi räätälöitynä ratkaisuna.

Vastuu on meidän, hyöty sinun

Hybridiratkaisumme on kokonaisuus, jossa me investoimme laitteet sekä otamme vastuun laitteiston toiminnasta, ympärivuorokautisesta valvonnasta, huollosta ja kunnossapidosta.

Palveluumme kuuluu luonnollisesti myös järjestelmän operoiminen parhaalla mahdollisella energiatehokkuudella.

Sinä asiakkaana saat sovitun määrän energiaa sovittuun hintaan päästö- ja kustannussäästöillä sekä energiatehokkuuden parannuksella.

Kun kohteeseen tehdyt investoinnit on kuoletettu, maksamasi käyttökustannus laskee aivan kuin olisit tehnyt investoinnit itse. Lisäksi sinulla on mahdollisuus lunastaa kohteesi laitteistot omiksesi niin halutessasi.

”Ostoenergian tarve pienenee merkittävästi, jolloin asiakas säästää. Samalla luonto kiittää, kun energiatehokkuus paranee ja hiilidioksidipäästöt kutistuvat.” Timo Jokila, myyntipäällikkö


Päästöt kutistuvat ja tehokkuus kasvaa

Annamme jokaiselle WarmaEko-ratkaisulle lupauksen lämmityksen hiilidioksidipäästöjen kutistumisesta sekä energiatehokkuuden kasvamisesta.

Hiilidioksidipäästösi ovat ratkaisumme käyttöönoton jälkeen korkeintaan 50 grammaa tuotettua kilowattituntia kohden. Tätä voi verrata siihen, että Suomessa tuotetun kaukolämmön keskimääräiset hiilidioksidipäästöt olivat 130 grammaa kilowattituntia kohti vuonna 2019.

Pienhiukkaspäästöjä WarmaEko ei tuota lainkaan.

Sen avulla on mahdollista päästä myös hiilineutraaliuteen, kun tarvittu huipputeho tuotetaan biokaasulla tai hiilidioksidivapaalla sähköllä.