Valio Oy:n Vaaralan tehdasalue, Vantaa

22.1.2021

Valion Vantaan tehtaalla valmistetaan yhtiön Suomessa myytävät sulatejuustot, ja AER toimittaa kaiken tehtaan tarvitseman lämmön sekä höyryn.

Elintarvikealan eturivin toimijan tuotannossa kaiken on oltava kohdillaan ja toimittava kuin ajatus, myös energiantuotannon. Erityisesti tuotetun höyryn puhtauden sekä kattilalaitoksen käytettävyyden on oltava korkealla tasolla.

”Elintarviketeollisuuden toimijoilla on tuotannossaan käytettävälle energialle tarkat vaatimukset, joiden täyttäminen on meille ylpeyden aihe”, AER:n myyntijohtaja Mika Hartikainen sanoo.

”Höyryn on oltava puhdasta ja laitoksen käytettävyyden korkea. Lisäksi asiakkaan kuorma vaihtelee tuotannon tarpeiden mukaan nopealla tempolla, minkä takia laitoksen operoinnissa pitää todella tietää, mitä on tekemässä”, Hartikainen toteaa.

Höyryä ja lämpöä avaimet käteen -palveluna ja erittäin korkealla hyötysuhteella tuotettuina

AER tuottaa Valion alueellaan tarvitseman höyryn ja lämmön kahdella 2,5 megawatin höyrykattilalla, joiden polttoaineina käytetään maa- ja biokaasua.

Kuten muillekin teollisuusasiakkailleen, toimittaa AER Valiolle lämmön ja höyryn avaimet käteen -mallilla, jolloin asiakas voi keskittyä omaan liiketoimintaansa energiantuotannosta huolehtimisen sijaan.

AER vastaa höyry- ja lämmityskattiloiden käytöstä, huollosta ja valvonnasta.

”Höyryntuotanto on optimoitu yhdessä asiakkaan kanssa niin, että hyötysuhde on huomattavan korkea. Näinkin AER on teollisuusasiakkailleen myös energiatehokas kumppani”, Hartikainen jatkaa.